Geek & Gorgeous C-glow serum

by - 10.12.21


 Ćao, internet ljudi.

Danas je na red došao proizvod koji sam potrošila prije nekog vremena, no dovoljno me se dojmio da podijelim utiske o njemu. C-glow serum sam osvojila na nagradnoj igri kod Kako Nina Na uz još neke Geek & Gorgeous proizvode o kojima ću također podijeliti par rječi u skorijoj budućnosti. 




Dakle, ovdje se radi o serumu sa čistim vitaminom C (askorbinska kiselina) u vodenoj bazi. Udio vitamina C je 15% što serum čini dosta učinkovitim, no to ga čini nepogodnim za baš osjetljivu kožu. Uz vitamin C tu još imamo i feruličnu kiselinu i vitamin E, koji osim što su antioksidansti također služe i kao stabilizatori aksorbinskoj kiselini - koja je zapravo najučinkovitiji oblik vitamina C, no i najnestabilniji. Tu se nalazi i glicerin koji osim što vlaži kožu serumu daje lijepu, tekuću teksturu. Serum je nema niti boju niti miris,  što je super stvar ako ste osjetljivi na mirise. Ako serum poprimi žućkastu boju to znači da je počeo oksidirati. 




Moram reći da mi je kartonsko pakiranje super slatko i super stylish. Serum dolazi u bočici od tamnog stakla sa pipetom i, kako je i proizvođač naveo, zbog svoje nestabilne formule najbolje ga je držati u frižideru. U frižideru mu je rok trajanja 3 mjeseca, a van frižidera 1,5 mjesec - pa vi vidite šta je bolje :D 


Čisti vitamin C je odličan antioksidans jer klinički dokazano štiti kožu od slobodnih radikala, izbjeljuje hiperpigmentaciju i ima anti-age djelovanje. Odličan suradnik za "forever young" fanove poput mene. Koristila sam ga ovo ljeto i odmah ću reći da mi je super došao u to vrijeme. Prvo što sam primijetila na koži tokom nekog dužeg korištenja je izbljeđivanje flekica. Srećom ne muči me hiperpigmentacija ili akne, no bilo je par flekica od sunca (uz svo moje korištenje spf 50) i od neke uporne bubuljice - serum je to jako lijepo riješio. Druga stvar je sjaj, ne masni već onaj fini, zdravi sjaj - zato se i zove C-glow :) Također, koža mi se činila nekako "punašnija" (plumpy) i zategnutija. Koristila sam ga u jutarnjoj rutini prije kreme i spf-a i to mi se pokazala kao super kombinacija. Moram priznati da ga je moj muž koristio možda i više od mene i on je rekao kako mu je koža ljepša otkako ga koristi. :)




Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovim serumom. Nije nešto pretjerano hidratantan, no ja to nisam ni očekivala. Ispunio je moja očekivanja "brisanja" flekica i glow efekta, pa čak i efekta "forever young" kože. Definitivno ću ga opet nekad kupiti. 


Jeste li isprobali već Geek & Gorgeous proizvode?


xx Stay tuned xx

You May Also Like

0 comments

Thank you for the comments :*

O meni

Moja fotografija
"I myself am strange and unusual" Coffee addict, in love with makeup, amateur sculptor of polymer clay, animal lover and very friendly misanthrope. ;)

Labels

Followers